Szabadhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének a „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” c. felhívására benyújtott, TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00048 azonosítószámmal „Óvodaépítés Szabadhídvégen” címmel nyilvántartott támogatási kérelmét az Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatóság vezetője 147 266 385 Ft összegű (100%-os) támogatásra érdemesnek ítélte. Pap László polgármester úr a támogatási szerződést 2017. június 2-án aláírta, a támogatási előleg folyósítása folyamatban van, a projekt megvalósítását megkezdtük.

A projekt összefoglalója:
Az óvodát az 1960-as években alakították ki egy régi családi házból. Épülete elavult. A jelenlegi helyiségek nagysága nem megfelelő a jelenlegi gyermeklétszámhoz sem, így a növekvő gyermeklétszám elhelyezése már komoly gondot okoz. A megvalósítás során új óvoda építése történik.
A beruházás során megvalósuló elemek:
• Új férőhelyek kialakítása.
• Udvar, játszóudvar felújítása (pl.: kerékpártároló/babakocsi tároló létesítése; kerítés építése, javítása; zöldterület-fejlesztése, növelése; ivókút építése),
• Bútorok és egyéb berendezési tárgyak (pl.: udvari játékok; utcabútorok; játéktároló), eszközök (pl.: fejlesztő eszközök) beszerzése.
• A hatályos jogszabályokban minimálisan előírt számú parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely fejlesztése.
• Megújuló energiaforrások kialakítása.
A projekt műszaki tartalma: Az új építésű óvoda létesítésére kijelölt ingatlan Szabadhídvég településközpontjában, a Nyéki utca 3. szám (hrsz. 363.) alatt található. Az ingatlanon jelenleg egy évek óta lakatlan hagyományos építésű lakóépület, melléképületek és különálló pince áll. A meglévő épületállomány állapota és funkcionális adottságai alapján a tervezett beruházás megvalósítása előtt teljes mértékben elbontásra kerülnek. Az ingatlan jelenleg víz és villamos közmű csatlakozással rendelkezik. Az óvoda épület teljes alapterülete akadálymentes módon kerül kialakításra. Az új épületben több helyiség lesz, amelybe új bútorok beszerzésére lesz szükség, melyek a projekt keretein belül kerülnek beszerzésre. Továbbá az új SNI igényeknek megfelelő eszközök, és udvari bútorok, ivókút és párakapu beépítése valósul meg.

A projekt várható befejezése: 2019. május 31.

Csatolt dokumentumok:

Támogatói levél

Sajtóközlemény – Web