Sajtóközlemény projektzárásról

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének a Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése c. felhívására benyújtott, TOP-4.2.1-15-FE1-2016-00009 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét az Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatóság vezetője 13 390 000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.
Salamon Béla Polgármester Úr a támogatási szerződést 2017. június 2-án aláírta, a támogatási előleg folyósítása folyamatban van, a projekt megvalósítását megkezdtük.

A projekt összefoglalója:
Lepsény Nagyközség Mezőszentgyörgy és Szabadhídvég Községek támogatásával összeállított projektjének célja, hogy a három település vonatkozásában a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a rászoruló polgároknak minőségi szolgáltatásokat biztosítson, amelyet az Önkormányzat megfelelő mennyiségű és minőségű eszközökkel tudjon támogatni. Tervezett fejlesztésünk egyik célterülete az irodák, amelyek a személyes ügyfélfogadások és adminisztráció elsődleges helyszínei. A belső terek hatékony átrendezésével a helyiségek hasznosabb és komfortosabb elrendezésűek lesznek. Ennek eléréséhez a jelenleginél praktikusabb elrendezésű és helytakarékos szekrények és asztalok, valamint megfelelő számú szék és egyéb bútor szükséges. Az irodák számítástechnikai eszközei elavultak, a megnövekedett irodai adminisztráció végett új multifunkciós nyomtatók, hordozható számítógépek, valamint a háznál történő adminisztrációhoz 2 tablet kerül beszerzésre.
A fejlesztés második célterülete a helyszíni ellátás, valamint a települések közti távolságból adódó problémák megoldása. Ezt a hiányosságot a három településre vonatkozóan 2 személygépkocsi beszerzésével kívánjuk megoldani. A beszerzés megoldja a települések közötti közlekedés, ezen felül pedig valamennyi háznál történő szolgáltatás problémáját.
A projekt által megcélzott fejlesztések a jelenlegi szolgáltatási struktúra támogatását szolgálják. A pályázat nyújtotta támogatásból beszerzett eszközökkel a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat működésének és tevékenységének alapfeltételei a Lepsényi Közös Önkormányzati Hivatal településein, hosszútávon biztosítottá válnak.

A projekt várható befejezése: 2018. június 30.