Mezőkomárom Község Önkormányzat Képviselő-testületének az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” c. felhívására benyújtott, TOP-4.1.1-15-FE1-2016-00012 azonosítószámmal „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Mezőkomárom és Szabadhídvég községekben” nyilvántartott támogatási kérelmét az Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatóság vezetője 19 920 000 Ft összegű (100%-os) támogatásra érdemesnek ítélte.
Köő Péter polgármester úr a támogatási szerződést 2017. június 2-án aláírta, a projekt megvalósítását megkezdtük.

A projekt összefoglalója:
A projekt önállóan támogatható része az épület felújítása, önállóan nem támogatható része a járműbeszerzés (1 db kerékpár a védőnői szolgálathoz). A projekt Mezőkomárom és Szabadhídvég települések közös egészségügyi alapellátási körzetében valósul meg.
A projekt keretében fejlesztésre kerül a mezőkomáromi háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat, valamint a szabadhídvégi háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat. A mezőkomáromi projekt keretében az orvosi rendelő hőellátása és villamos hálózatának bővítése kerül megvalósításra, valamint a korszerűsítések vonzataként jelentkező építőmesteri munkákat végzik el. Az orvosi rendelő kazánházának teljes gépészeti berendezése és égéstermék elvezetőinek cseréjére kerül sor, továbbá az ezt kiszolgáló villamos hálózat korszerűsítését tervezik, továbbá új csővezetékek és hőleadók kerülnek elhelyezésre. A védőnői szolgálat hőellátása kerül korszerűsítésre, a falikazán cseréjével, valamint új szerelt kémény elhelyezését és ennek villámvédelemmel való elhelyezése valósul meg. A szabadhídvégi projektben akadálymentesítésre kerül az egy épületben lévő háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat, az épületben akadálymentes mosdó kerül kialakításra, továbbá megújulnak az épület burkolatai, a falak tisztítómeszelést kapnak.
A projekt célja, hogy a háziorvosi és védőnői körzet infrastrukturális feltételei javuljanak, költséghatékonyabb legyen a működése.

Kedvezményezett: Mezőkomárom Község Önkormányzata

Konzorciumi partner: Szabadhídvég Község Önkormányzata

A projekt befejezése: 2020.07.10.